Om


Det finns inget som ger mig så mycket tillbaka som min lust att skapa. Att vara kreativ är som ett flöde av rörelse. Jag ger, arbetar och sliter och får ändå mer tillbaka än jag ger. Min lust är så stark och fantastisk, ett mirakel. Efter en stund med penslar, färger, pennor och papper känner jag mig mer levande, synlig, tillfreds och glad. Mitt liv behöver kreativitet, är lust och blir till i skapandet. Tack för denna möjlighet!

Min resa går via osäkra vägval, genom Metodkursen på Levande Verkstad under ett år. Utbildning till fritidsledare och arbete med ungdomar. Scouting, paddling och mycket friluftsliv väckte min känsla för samvaro med andra och genuina möten.

Jag gick på S:t Lukas-stiftelsens utbildning i Psykosocialt arbete samtidigt som jag arbetade på Lidingö folkhögskola och Stadsmissionens folkhögskola. Därefter fick jag upp ögonen för Uttryckande konstterapi. jag gick en introduktionskurs och kände direkt att detta vill jag inte vara utan. Jag startade därför den fyraåriga utbildningen på deltid med grundläggande psykoterapiutbildning och metodutbildning i uttryckande konst integrerat. I Sverige drivs utbildningen av Expressive Arts Stockholm, mer om detta under fliken Expressive Arts.  Nu, år 2022 kan jag efter många år i skolvärlden som lärare, skolledare, administratör och intendent satsa mer på bildskapande och kreativitet. Jag målar med akryl och gick målerikurs i Cannes 2015 och har de senaste åren också tecknat kroki på Folkkulturcentrum i Hjorthagen. Jag älskar när färgerna trivs ihop i mina bilder. 

Välkommen till min värld av skapande. Hoppas att du kan finna nöje och glädje i min hemsida där jag inte bara visar upp delar av min ”konst” utan också länkar till andra kreatörer och skriver en del om ”fältet” – att med glädje skapa sitt liv.

Börje Forsgård 2022

Mail –  info@borjeforsgard.se


Utbildningar

Uttryckande konstterapeut vid Expressive Arts, Stockholm 2001 – 2005

Psykosocialt arbetssätt, S.t Lukasstiftelsen, 1999-2001

Levande Verkstadspedagog 1985

Kvälls- och kortkurser i keramik, teckning och kroki.


Arbete

Intendent och lärare i matematik vid Magelungen Gymnasium Danvikstull, Stockholm.

Folkhögskollärare, biträdande rektor och Intendent på Stadsmissionens folkhögskola, Stockholm. Lärare i matematik och skapande.

Folkrörelsearbete inom ett flertal ungdomsorganisationer så som KFUK-KFUM, SMU och Lidingö Folkhögskola.

Styrelsemedlem i SRUK Svenska Riksförbundet för Uttryckandekonst som är en Yrkesförening för Uttryckandekonst-terapeuter.

Jag har också gått Levande Verkstads Metodkurs och Psykosocialt arbete vid S:t Lukas-stiftelsen i Stockholm.


Utställningar

Galleri Bellman, Stockholm nov 2021

Galleri SVEA, Stockholm   2017

Galleri Hagman, Stockholm 2011

Galleri TU, Stockholm 2006

  • Börje Forsgård
  • Pecka Blomdalen

Galleri TU, Stockholm  2005

Centrumkyrkan Farsta 1990